21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalNASA neagă că există o urgență la bordul ISS după difuzarea accidentală...

NASA neagă că există o urgență la bordul ISS după difuzarea accidentală a unui exercițiu medical

NASA a fost nevoită să nege că a existat o situație de urgență la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), după ce a difuzat accidental un exercițiu medical care simula că un membru al echipajului se află în dificultate medicală extremă, stârnind alarma pe rețelele de socializare, potrivit b1tv.ro.

Cei care urmăreau fluxul live al NASA s-au speriat„Nu există nicio situație de urgență la bordul Stației Spațiale Internaționale”, a postat contul ISS al NASA pe X. „Înregistrarea a fost difuzată din greșeală dintr-o simulare în curs în care membrii echipajului și echipele terestre se antrenează pentru diferite scenarii în spațiu.”

Miercuri, imaginile din fluxul live de la NASA ISS au fost înlocuite cu un mesaj care anunța că transmisiunea a fost „întreruptă temporar” și că ea va fi restabilită când „conexiunea este restabilită”.

La scurt timp după aceea, o persoană care părea să comunice cu echipajul de la bordul ISS a început să dea sfaturi legate de o urgență gravă în care era implicat un „comandant” care se confrunta cu o boală de decompresie.

„Deci, dacă l-am putea aduce pe comandant înapoi în costum, să-l sigilăm… pentru un tratament hiperbaric adecvat… Înainte de a sigila, închide viziera și presurizați costumul, aș dori să-i mai verificați pulsul încă o dată”, a spus vorbitorul, un chirurg care lucrează la centrul de control al misiunii SpaceX din Hawthorne, California.

Sute de oameni vizionau popularul flux live al Nasa pe YouTube, pe măsură ce simularea continua și situația „comandantului” părea să se deterioreze.

NASA pretinde că nu exista o urgență medicală reală


„Sunt îngrijorat că există unele lovituri severe de DCS [boală de decompresie]… din păcate, prognoza pentru comandant este relativ slabă”, a spus chirurgul rămas anonim.

Mai multe conturi spațiale populare au atras rapid atenția asupra incidentului pe rețelele de socializare, un utilizator spunând că acesta e „ciudat și deranjant”.

Eric Berger, editor spațial la publicația tehnologică Ars Technica, a numit difuzarea „înfricoșătoare”, în timp ce mulți alții s-au grăbit să spună că este probabil un exercițiu.

SpaceX a clarificat ulterior că ceea ce spectatorii au auzit a fost un test care aparent avea loc în California și că toată echipa de antrenament era „în siguranță și sănătoasă”.

NASA a spus că simularea nu are legătură cu nicio urgență reală și că membrii echipajului ISS se aflau de fapt în „perioada de somn” în momentul în care exercițiul a fost difuzat din greșeală.

Rusia avertizează vestul că Stația Spațială Internațională s-ar putea prăbuși chiar în ”grădina” lor, dacă sancțiunile continuă 

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos, a declarat sâmbătă că măsurile economice punitive „ilegale” împotriva Moscovei pot duce la o defecțiune a părții ruse a ISS – care joacă un rol crucial, ajutând la corectarea orbitei stației. Dacă se întâmplă acest lucru, întreaga structură de 500 de tone ar putea „cădea în mare sau pe uscat” – și ar fi puțin probabil să lovească Rusia, a postat el pe Telegram. „Populațiile din alte țări, în special cele conduse de „câinii războiului”, ar trebui să se gândească la prețul sancțiunilor împotriva Roscosmos”, a spus el. Postarea sa a fost însoțită de o hartă despre care a susținut că a fost creată de SUA, care arăta posibila zonă de accident care acoperă o mare parte din centrul lumii, inclusiv SUA, cea mai mare parte a Europei și toată emisfera sudică. Marea Britanie era chiar afară. „Prețul cooperării internaționale în spațiu a fost distrus maniac de Occident. Nebunie”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă