7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăCoronavirusModerna a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copii sub...

Moderna a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copii sub 6 ani

Compania americană Moderna anunţă că a depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere privind autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copii cu vârste sub 6 ani.

„Nu există niciun alt vaccin, nicio altă terapie, pe care aceşti copii mici să o poată avea. Dacă vor considera că datele sunt suficiente, cred că, din perspectiva sănătăţii publice, oferirea vaccinului acestor copii cât mai repede posibil este cel mai bun lucru„, a declarat într-un interviu Paul Burton, directorul medical al Moderna, conform Reuters.

Moderna a publicat în martie datele studiului care arată că vaccinul său a fost sigur şi a generat un răspuns imunitar la copiii mici similar cu cel al adulţilor. Varianta Omicron a coronavirusului, mai puţin sensibilă la vaccinuri în comparaţie cu versiunile anterioare, a fost predominantă în timpul studiului pediatric.

Producătorul de medicamente a declarat că două doze au avut o eficacitate de aproximativ 37% în prevenirea infecţiilor la copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi de 51% în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 2 ani. Burton nu a dezvăluit un interval de timp pentru momentul în care se aşteaptă ca FDA să ia în considerare cererea de autorizare.

Moderna a făcut cerere pentru autorizarea vaccinului pentru copii sub 6 ani, datele urmând a fi analizate, evenutal, lângă cele ale Pfizer

Expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci a sugerat într-un interviu acordat săptămâna trecută CNN că FDA speră să analizeze datele vaccinului Pfizer/BioNTech pentru această grupă de vârstă, alături de datele Moderna. Nu este clar câţi părinţi americani vor dori să-şi vaccineze copiii din grupa de vârstă. Doar 28% dintre copiii americani din grupa de vârstă 5-11 ani sunt complet vaccinaţi, iar COVID-19 este adesea mai uşor la copii decât la adulţi, transmit cei de la alephnews.ro.

Cu toate acestea, Burton i-a îndemnat pe părinţi să îşi vaccineze copiii.

„COVID este o boală rea. Aceste variante de acum sunt foarte contagioase. Cred că vaccinarea acum ar trebui să-i protejeze pe copii împotriva formelor grave, a spitalizării, să-i protejeze împotriva efectelor pe termen lung ale COVID. Aşa că are sens să se vaccineze”, a adăugat Burton.

Academia Americană de Pediatrie a îndemnat săptămâna trecută, într-o postare pe Twitter, la o examinare rapidă a datelor, remarcând scăderi celorlalte măsuri de protecţie, precum masca. Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este autorizat pentru copiii cu vârsta de 5 ani sau mai mari, iar rezultatele studiului companiei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani au arătat un răspuns imunitar mai slab decât la adulţi, ceea ce a dus la extinderea studiului pentru a treia doză. Pfizer a declarat că datele vor veni în aprilie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Verdict dur pentru Bianca Andreescu, după accidentarea suferită la Miami

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a anunţat că a suferit o ruptură de ligamente la glezna stângă, marţi, în optimile de finală...

La Chișinău s-a aprobat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pentru încă 60 de zile

Parlamentul de la Chişinău a aprobat joi prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pentru încă 60 de zile, la propunerea guvernului, începând cu...
00:01:10

Casa Albă către China: Nu folosiți vizita președintelui din Taiwan în SUA ca „pretext”

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale de la Casa Albă, John Kirby, a declarat miercuri (29 martie) reporterilor cum China nu ar trebui să...
Ultima oră
Pe aceeași temă