26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiMitropolitul Ardealului îndeamnă credincioşii să se protejeze de coronavirus

Mitropolitul Ardealului îndeamnă credincioşii să se protejeze de coronavirus

„Îi îndemn pe toţi să depăşească starea de frică. Frica nu este constructivă, este distructivă, frica te poate omorî înaintea bolii. Ne păzim, ne respectăm, ne preţuim unii pe alţii, respectând regulile impuse, pentru că nimeni nu poate să ştie dacă este sau nu purtător al acestui virus. Dar avem şi noi resurse, pentru că s-a observat că, până acum, majoritatea cazurilor au fost vindecate. E o gripă foarte severă şi, mai ales, modul de răspândire este alarmant, pentru că nu îl vezi şi porţi otrava aceasta care te poate omorî şi poţi să o dai şi altora”, a declarat pentru Agerpres mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Înaltul prelat se declară îngrijorat de situaţie şi spune că, pentru a asigura protecţia enoriaşilor, va amenaja un altar de vară în curtea Catedralei Mitropolitane.

„Suntem îngrijoraţi de situaţia în sine, însă noi, tot aşa facem afară, pentru că, cu cât sunt mai mulţi oameni şi cu cât trebuie să respectăm şi respectăm întocmai regulile impuse, noi facem afară. O să facem şi un altar de vară în curtea catedralei, care va rămâne acolo. (…) Nici în catedrală, cât e ea de mare, nu putem face duminica şi sărbătorile anului (…), până nu se va termina cu aceste restricţii”, a precizat mitropolitul Ardealului.

Întrebat dacă încurajează transmiterea online a slujbelor, mitropolitul Ardealului a spus: „Da, sigur, e un câştig până acum. Iată, cu ocazia aceasta, dintr-o restricţie, am reuşit să intrăm în casele credincioşilor şi sperăm să intrăm şi în inimile lor”.

Potrivit sursei citate, niciun preot din mitropolia Ardealului nu s-a îmbolnăvit până acum de COVID-19, dar există doi preoţi din Poiana Sibiului în autoizolare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă