10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

„Mitingul epuizării”, marți, în fața sediului Guvernului

Federația Sanitas pichetează marți Guvernul în încercarea de a determina autoritățile să le rezolve revendicările legate de dreptul de odihnă și dreptul la protecție sanitară.

În contextul pandemiei de coronavirus cadrele medicale și salariații din sistemul de sănătate luptă continuu de opt luni spun că au ajuns la epuizare.

„Federaţia Sanitas pichetează Guvernul României într-un ultim gest de conştientizare a factorilor responsabili că aşa nu se mai poate! Protestul Sanitas se va desfăşura sub denumirea ”Mitingul epuizării” pentru că ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali!”, au anunțat sindicaliștii.

Angajații sistemului de sănătate se plâng că nu sunt remunerați corect, sunt epuizați fizic și pierd din ce în ce mai des colegi dragi care nu mai fac față luptei cu noul coronavirus, în condițiile muncii într-un stres continuu ce le slăbește capacitatea de apărare.

„Deşi suntem cu fiecare zi mai obosiţi şi mai puţini, deşi lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deşi în loc de măsuri care să ne protejeze şi să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama şi apăra drepturile, noi, reprezentanţii salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”, spun cei din Federația Sanitas.

Ultima oră
Pe aceeași temă