15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Mircea Fechet, ministrul Mediului, cere demisia șefului Administrației Fondului pentru Mediu

„Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri, că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunţi populaţia cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea şi înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv.”, a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Oficialul a precizat că programul destinat unui număr de cel puțin 100.000 români nu poate fi împiedicat de cei care au promis un sistem electronic de emitere a voucherelor, sistem care însă, la ora anunțată pentru începerea înscrierilor, nu a funcționat.

„Am transmis către premierul României cererea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM, Dan – Cătălin Vatamanu. Între timp, aştept ca AFM să-mi comunice urgent termenul la care Rabla Electrocasnice poate începe.”, a adăugat Mircea Fechet.

Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget total de 40 milioane lei și pune la dispoziția persoanelor fizice tichete valorice de 200 – 500 lei pentru înnoirea aparaturii electocasnice dar și pentru achiziția de laptop-uri ori tablete.

Ultima oră
Pe aceeași temă