21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Transporturilor promite 100 de kilometri de autostradă în 2019

Ministrul Transporturilor promite 100 de kilometri de autostradă în 2019

Ministrul a declarat, luni seara, la TVR, că cei 180 de kilometri anunțați într-o primă fază erau estimarea fostului director de la CNAIR Narcis Neaga, iar alte estimări care au circulat în spațiul public, care anticipau 62 sau 98 de kilometri au fost făcute „din birou”, de funționari care nu au fost pe șantiere.

În privința proiectului Comarnic – Brașov, ministrul a estimat că ar putea fi realizat în cel mult doi ani după ce Guvernul va găsi soluția optimă pentru încredințarea lucrărilor. Cuc a pus accent pe implicarea constructorilor români, printre care și firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, socotind că aceștia lucrează corect și la timp. „Avem documentația, avem acordul de mediu, poate intra într-o fază de proiectare și putem începe lucrările”, a spus ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în week-end că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale. La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar spera ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câștigător.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă