1.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomesanatateMinistrul Sănătății anunță când va fi numărul maxim de viroze: 15 ianuarie...

Ministrul Sănătății anunță când va fi numărul maxim de viroze: 15 ianuarie – 10 februarie

Ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a făcut o estimare asupra modului cum va evolua numărul de viroze, în România.

Ministrul a anunțat când s-ar putea înregistra cele mai multe cazuri. “15 ianuarie – 10 februarie, vă rog să rețineți acest interval”, a precizat ministrul.

Rafila a făcut acest anunț într-o conferință de presă susținută la data de 5 ianuarie 2023. La conferința de presă a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că acum România traversează “a treia săptămână epidemică”. Cu toate acestea, Rafila a declarat că nu va emite un ordin de ministru prin care să declare că este epidemie în România. Dacă ar emite un asemenea ordin, ordinul ar fi însoțit de restricții, iar ministrul Rafila a precizat că el nu dorește asemenea restricții. “Nu putem să luăm măsuri care să blocheze din nou activitatea economică și socială din România”, a susținut ministrul Rafila.

De aceea, Ministerul Sănătății va emite doar o instrucțiune referitoare la o “stare de alertă epidemică”.

În acest context, ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că școlile din România se deschid normal după vacanță. Practic, se reiau cursurile în școli în ziua de 9 ianuarie 2023. Ministrul Deca a precizat că ea și ministrul Rafila nu încurajează “neparticiparea la cursuri”. Totuși, în fiecare școală se va face un triaj al elevilor, la intrare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...
00:01:01

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă