27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialMinistrul Mediului: „Populaţia de urs brun este scăpată de sub control”. Ce...

Ministrul Mediului: „Populaţia de urs brun este scăpată de sub control”. Ce au în plan autoritățile, după ce o tânără a murit sfâșiată

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri că populația de urs brun din România a scăpat de sub control, în urma unei tragedii în care o tânără a fost ucisă de un urs în timpul unei drumeții.

Mircea Fechet a subliniat că relocarea urșilor nu reprezintă o soluție viabilă. Declarația Ministrului pentru DIgi24, la o zi după ce o tânără a murit sfâșiată de un urs în Munții Bucegi:

Vom analiza toate informațiile disponibile și vom trage concluzii rapide pentru a găsi soluții eficiente. Viața omului trebuie să aibă prioritate absolută, iar nimic nu poate fi mai important. Deși luăm măsuri, nu putem garanta că astfel de tragedii nu se vor mai repeta.

Mircea Fechet a menționat existența mai multor studii care indică o populație de aproximativ 8.000 de urși bruni în România, cu un alt studiu în curs de desfășurare. „Indiferent de concluziile viitorului studiu, este clar că populația de urs brun este scăpată de sub control. Conflictele și pagubele cauzate de urși devin tot mai frecvente,” a adăugat el.

Întrebat despre cotele de recoltare, ministrul a anunțat că va propune un ordin care să depășească limita anterioară de 220 de exemplare.

Ordinul vechi a fost insuficient. Sunt convins că instituțiile avizatoare vor concluziona că putem crește numărul. (…) Trebuie să ne apropiem de cifra propusă de fostul ministru, de aproximativ 500 de exemplare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă