32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialJustițieMinistrul Justiției condamnă derapajul lui ÎPS Teodosie. Ce a declarat...

Ministrul Justiției condamnă derapajul lui ÎPS Teodosie. Ce a declarat Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfătuit femeile care nu simt nevoia să aibă relații intime cu soții lor să ia în considerare și dorințele partenerului lor pentru a menține unitatea căsniciei.

În învățătura sa, el a subliniat că este important ca ambele părți să fie dispuse să facă compromisuri pentru binele căsniciei, nu doar să acționeze în funcție de propriile dorințe.

În răspunsul său către o credincioasă care i-a solicitat sfaturi în privința lipsei de dorință pentru relații intime în căsnicie, ÎPS Teodosie a subliniat importanța compromisului într-o căsnicie.

Preotul a sfătuit femeia să nu trateze căsnicia doar după propria sa dorință, ci să ia în considerare și nevoile soțului ei. El a comparat căsătoria cu o cruce și a încurajat-o să respecte și dorințele partenerului său pentru a menține unitatea familiei.

„Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?”, a fost întrebarea doamnei.

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, condamnă ferm declarațiile considerate „derapaj inacceptabil” ale ÎPS Teodosie, care a sugerat că femeile abuzate de soți ar trebui să suporte suferința ca o „cruce”. Gorghiu a subliniat că astfel de comentarii nu ar trebui ignorate sau trecute cu vederea, criticând dur faptul că o figură publică cu influență asupra enoriașilor români poate face astfel de afirmații. Aceasta a subliniat caracterul rușinos al acestor declarații, accentuând necesitatea respectului și protecției drepturilor femeilor în toate aspectele vieții sociale și religioase.

Sfaturile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soțul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect și de empatie pentru victimele violenței de orice tip, dar mai ales domestice,

a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă