22 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Ministrul Ciucă participă la reuniunea conducerii NATO, prima de la instalarea Administrației Biden

Timp de două zile, în perioada 17 – 18 februarie 2021, se desfășoară reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre NATO.

Reuniunea se desfășoară în sistem de videoconferință, ca o măsură de protecție împotriva pandemiei, fiind condusă, de la Cartierul General al Alianței, de la Bruxelles, de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La această reuniunea NATO participă, pentru prima oară, și noul secretar al Apărării al Statelor Unite, Lloyd J. Austin, numit în funcție de președintele Joe Biden.

România este reprezentată la această reuniune de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. În prima zi a reuniunii, cea de miercuri, ministrul Ciucă a exprimat sprijinul României pentru continuarea procesului „NATO 2030” şi a anunțat angajamentul României „privind asigurarea cheltuielilor pentru apărare, în linie cu deciziile şi cerinţele specifice la nivel aliat”, precizează un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă