7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Ministrul Apărării este ironizat pe internet, pentru achiziția de avioane F-16

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a fost ironizat pe internet, după ce a anunțat că Forțele Aeriene Române au primit în dotare cel de-al 17-lea avion de luptă F-16.

„Cea de-a șaptesprezecea aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române a aterizat în această după-amiază la Borcea, după ce a traversat Europa, din Portugalia până în România. Se completează, astfel, prima escadrilă românească de avioane multirol de generația a patra”, anunțase, pe Facebook, la data de 25 martie 2021, ministrul Nicolae Ciucă.

În mod oarecum surprinzător, anunțul ministrului a primit replici nu doar pozitive ci și negative, acestea din urmă fiind legate de vechimea foarte mare a proiectului avioanelor F-16, avioane cu care se laudă acum România.

„Sunt cele care au fost folosite și în Vietnam?”, întreabă, ironic, un utilizator de pe Facebook.

Un alt utilizator postează imaginea unui copil în cărucior, cu o figură intrigată, care se întreabă: „Mai zboara Bunicu ?”.

Nu în ultimul rând, un alt internaut postează următorul comentariu: „Fier vechi”.

Trebuie totuși amintită și o precizare făcută în anunțul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă: 

„Programul de înzestrare a Forțelor Aeriene cu avioane F-16 Fighting Falcon va continua, în perioada următoare, cu modernizarea, în România, a tuturor celor 17 aeronave. Aerostar Bacău a fost desemnată centru de mentenanță unic al avioanelor de luptă F-16 și va asigura întreținerea și modernizarea acestora la standardul M6.X.R”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă