27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Apărării este ironizat pe internet, pentru achiziția de avioane F-16

Ministrul Apărării este ironizat pe internet, pentru achiziția de avioane F-16

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a fost ironizat pe internet, după ce a anunțat că Forțele Aeriene Române au primit în dotare cel de-al 17-lea avion de luptă F-16.

“Cea de-a șaptesprezecea aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române a aterizat în această după-amiază la Borcea, după ce a traversat Europa, din Portugalia până în România. Se completează, astfel, prima escadrilă românească de avioane multirol de generația a patra”, anunțase, pe Facebook, la data de 25 martie 2021, ministrul Nicolae Ciucă.

În mod oarecum surprinzător, anunțul ministrului a primit replici nu doar pozitive ci și negative, acestea din urmă fiind legate de vechimea foarte mare a proiectului avioanelor F-16, avioane cu care se laudă acum România.

“Sunt cele care au fost folosite și în Vietnam?”, întreabă, ironic, un utilizator de pe Facebook.

Un alt utilizator postează imaginea unui copil în cărucior, cu o figură intrigată, care se întreabă: “Mai zboara Bunicu ?”.

Nu în ultimul rând, un alt internaut postează următorul comentariu: “Fier vechi”.

Trebuie totuși amintită și o precizare făcută în anunțul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă: 

“Programul de înzestrare a Forțelor Aeriene cu avioane F-16 Fighting Falcon va continua, în perioada următoare, cu modernizarea, în România, a tuturor celor 17 aeronave. Aerostar Bacău a fost desemnată centru de mentenanță unic al avioanelor de luptă F-16 și va asigura întreținerea și modernizarea acestora la standardul M6.X.R”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...
Ultima oră
Pe aceeași temă