20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMinisterul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în...

Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în prima jumãtate a anului 2022

Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR
în prima jumãtate a anului 2022

„ Ministerul Finanțelor continuã implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Componenta 8 „Reforma fiscalã și reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) și a reușit sã îndeplineascã în termen toate cele 4 jaloane și ținte asumate pentru primul semestru din acest an.


„Pentru Ministerul Finanțelor, Planul Național de Redresare și Reziliențã este una dintre prioritãți. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãțirea calitãții vieții românilor, dar și creșterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internațional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârșitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ținta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puțin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut și este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Și jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spațiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanța nr. 11/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale.
Jalonul 195, privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecția Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat și, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.
Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislației prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare și raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie a.c., când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare și execuție a programelor bugetare”, transmite Biroul de relații cu mass-media din Ministerul Finanţelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...
Ultima oră
Pe aceeași temă