17.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăPoliticăMinisterul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în...

Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în prima jumãtate a anului 2022

Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR
în prima jumãtate a anului 2022

„ Ministerul Finanțelor continuã implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Componenta 8 „Reforma fiscalã și reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) și a reușit sã îndeplineascã în termen toate cele 4 jaloane și ținte asumate pentru primul semestru din acest an.


„Pentru Ministerul Finanțelor, Planul Național de Redresare și Reziliențã este una dintre prioritãți. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãțirea calitãții vieții românilor, dar și creșterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internațional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârșitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ținta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puțin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut și este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Și jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spațiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanța nr. 11/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale.
Jalonul 195, privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecția Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat și, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.
Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislației prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare și raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie a.c., când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare și execuție a programelor bugetare”, transmite Biroul de relații cu mass-media din Ministerul Finanţelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Clujul va avea prima linie de metrou complet automatizată din România

Prima linie de metrou complet automatizată din România va fi cea care se construiește în municipiul Cluj-Napoca. Grupul Alstom, lider global în domeniul mobilității inteligente...

Carlos Alcaraz și visul său. „Mi-ar plăcea să fac pereche cu Nadal la JO 2024”

Carlos Alcaraz spune că ar fi "un vis" să joace la dublu cu Rafael Nadal la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Nadal,...
00:00:24

VIDEO: Momente de groază într-un avion! A aterizat de urgență după ce ușa s-a deschis în timpul zborului

Un avion al companiei Asiana Airlines a aterizat în siguranță în Coreea de Sud după ce un pasager a deschis ușa în timpul zborului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă