25.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalMike Pence s-a înscris în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din SUA

Mike Pence s-a înscris în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din SUA

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence s-a înscris, luni, în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din Statele Unite(SUA), urmând să fie unul dintre adversarii fostului preşedinte Donald Trump în alegerile din Partidul Republican, transmite observatornews.ro.

Mike Pence, care a fost vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui Donald Trump, a depus la Comisia Electorală Federală documentaţia pentru înscrierea în cursa prezidenţială, conform cotidianului The New York Times.

Mike Pence urmează să lanseze formal campania electorală miercuri, în cursul unui eveniment programat în oraşul Des Moines, statul Iowa.

Mike Pence, un fost susținător loial al președintelui Donald Trump

Mike Pence a fost unul dintre susţinătorii loiali ai fostului preşedinte Donald Trump, dar s-a detaşat de acesta după protestele violente produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021. Acum, Mike Pence va concura în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Donald Trump rămâne favorit în rândul membrilor Partidului Republican pentru a deveni candidatul formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2024. Este urmat în preferinţe de Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida.

VIDEO: Erdogan a depus jurământul pentru al treilea mandat prezidențial în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan a depus jurământul pentru un nou mandat prezidențial, după ce a fost reales la sfârșitul săptămânii trecute, extinzându-și astfel domnia.

„Eu, în calitate de președinte, jur pe onoarea și integritatea mea în fața marii națiuni turce și a istoriei să protejez existența și independența statului”, a declarat Erdogan în timpul unei ceremonii la parlamentul din Ankara, care a fost transmisă în direct.

Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei, a obținut o susținere de 52,2% în turul al doilea tur de scrutin din 28 mai. Victoria sa electorală a sfidat majoritatea sondajelor de opinie și a venit în pofida unei crize a costului vieții care a fost considerată a fi afectat perspectivele sale.

Noul său mandat de cinci ani îi permite lui Erdogan să continue politicile din ce în ce mai autoritare care au polarizat țara, membră NATO, dar i-au consolidat poziția de putere militară regională.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre, pentru a nu-ți pica greu la stomac. Ce greșeală fac gospodinele?

Indiferent de tipul de icre folosit, dacă respectați rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Bucureşti este între primele 10 metropole din lume cu blocaje de circulație

Capitala Marii Britanii este recunoscută drept cel mai aglomerat oraș din lume. Acest lucru este raportat de „MK” cu referire la statistica Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies