20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Mihăilă: Poate nu e oportun să se interzică cumulul pensiei cu salariul în această perioadă

Mihăilă anunţă că sunt 900 de persoane în această situaţie în sistem, dintre care 400 de medici. „Dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical”, anunţă Mihăilă.

„În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a transmis spre Parlament. Noi le-am transmis cu observaţii, spunând că poate că nu e oportun, cel puţin în această perioadă să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul. Impactul, însă, în oricare dintre direcţii am merge, probabil, că va fi unul limitat”.

„Noi am făcut o analiză şi sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puţin peste 400 de medici care se află în această situaţie acum. Dar, din discuţiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât aceşti medici sau acest personal medical care depăşeşte vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare şi să primească pensia. Nu este excepţia, dar nişte forme convenabile”, a mai declarat ministrul.

Ultima oră
Pe aceeași temă