31.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMihai Constantin: Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a...

Mihai Constantin: Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie

Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, recunoaşterea reciprocă între România şi Statele Unite ale Americii ale perioadelor de muncă şi a dreptului la pensie între cetăţenii celor două state, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Guvernul a luat astăzi o decizie care priveşte recunoaşterea reciprocă între România şi Statele Unite ale Americii ale perioadelor de muncă şi a dreptului la pensie între cetăţenii celor două state. O hotărâre de guvern aprobată astăzi stabileşte modalitatea de aplicare a Acordului bilateral în domeniul securităţii sociale. Odată cu intrarea în vigoare a acestui Acord va fi posibilă valorificarea perioadelor lucrate, atât în România, cât şi în SUA, în vederea deschiderii dreptului la pensie pe principiul totalizării, cu acordarea proporţională a pensiei de către fiecare stat”, a afirmat Mihai Constantin, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că, potrivit datelor obţinute pe canale diplomatice, în SUA sunt înregistrate aproximativ 500.000 de persoane de origine română, adăugând că e foarte posibil ca numărul să fie unul mult mai mare.

„Şi acest mecanism care capătă astăzi o nouă componentă sperăm să-i încurajeze pe cetăţenii celor două state să-şi notifice instituţiile care gestionează asigurările sociale pentru a putea beneficia de contribuţiile plătite, la vârsta pensionării”, a declarat Constantin.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă