12.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Meteo. Temperaturi de până la 35 de grade

„Caniculă înseamnă valori de temperatură de peste 35 de grade Celsius. Am avut miercuri o valoare de 35,4 grade Celsius la Tulcea şi joi 34,8 la Brăila. Ca să fie caniculă trebuie să depăşească 35 de grade, iar nopţile tropicale să fie cu temperaturi minime de peste 25 de grade, până acum avem doar cu totul izolat, de la începutul săptămânii până vineri, am avut o singură situaţie care a depăşit 35 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Temperaturile înregistrate depăşesc cu mult valoarea temperaturilor normale pentru această perioadă. „Este vreme călduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, care depăşesc valorile normale pentru această dată cu până la 7-8 grade Celsius, în mare parte din ţară şi ,din cauza umidităţii foarte ridicate, acest indicele temperatură-umeazeală atinge 80 de unităţi şi îl depăşeşte uşor”, spune meteorologul.
Potrivit aceleiaşi surse, umiditatea ridicată înregistrată amplifică senzaţia de disconfort termic. „Este foarte cald din cauza umidităţii ridicate, disconfortul termic este ridicat, sunt temperaturi care depăşesc frecvent 30 de grade Celsius şi ajung până la 34 de grade Celsius, izolat chiar 35 de grade Celsius”, informează meteorologul.

Ultima oră
Pe aceeași temă