28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Klaus Iohannis către membri NATO: Nu intenționăm să mergem la...

Mesajul lui Klaus Iohannis către membri NATO: Nu intenționăm să mergem la război

Mesajul lui Klaus Iohannis către liderii NATO, prezenți la sesiunea aniversară a Alianței Nord-Atlantice, a fost că România nu intenționează să meargă la război.

La conferința de presă, organizată la Washington, a amintit țara noastră așteaptă să fie recompensată „rezonabil” pentru că a donat un sistem Patriot Ucrainei.

El a precizat că sunt negocieri cu aliații NATO, astfel încât țara noastră să primească mai devreme sisteme care să asigure spațiul aerian național.

„Sprijinim Ucraina, sprijinim Republica Moldova, donăm Patriot – pentru că putem şi pentru că considerăm că aşa este corect. România s-a transformat dintr-un stat care s-a rugat să primească ajutor de orice fel într-un stat care are forţa, energia şi capacităţile să exporte securitate în întreaga regiune. România a devenit mai sigură, mai puternică şi mai implicată, în special în ultimii 10 ani. Pretenţia noastră e, ca atunci când donăm sisteme de mare capacitate, gen Patriot, să fim compensaţi rezonabil”,

a declarat Klaus Iohannis
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă