6.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zilei„ Mega închisoare” pentru represiunea bandelor criminale din El Salvador

„ Mega închisoare” pentru represiunea bandelor criminale din El Salvador

O „ mega închisoare” pentru represiunea bandelor criminale din El Salvador a fost deschisă într-o încercare de reprimare a criminalității crescute din această țară.

Guvernul din El Salvador mută mii de suspecți membri ai unei bande într-o „mega închisoare” recent deschisă, cel mai recent pas într-o represiune controversată împotriva criminalității care a determinat creșterea populației penitenciare a națiunii. Organizațiile pentru drepturile omului spun că oameni nevinovați sunt prinși în această decizie politică.

Totul arată ca o mare de piele și tatuaje.

Aceste imagini difuzate de guvernul din El Salvador arată transferul a aproximativ 2.000 de deținuți, dezbrăcați în pantaloni scurți și cu capul ras, în ceea ce a fost numit noua „mega închisoare” a țării.

Tocmai s-a deschis. Se crede că este cea mai mare închisoare din America, cu o capacitate de 40.000 de persoane, și este cel mai recent pas într-o reprimare controversată a criminalității care a determinat creșterea populației închisorilor din țară.

Organizațiile pentru drepturile omului au raportat că oameni nevinovați au fost prinși în campania de aplicare a legii. Aceasta include zeci, spun ei, care au murit în custodia poliției.

Anul trecut, președintele țării a cerut Congresului puteri de urgență pentru a suspenda temporar unele drepturi constituționale după o creștere masivă a crimelor atribuite bandelor criminale.

Acest lucru include faptul că arestările pot fi făcute fără mandat, iar deținuții nu mai au dreptul la un avocat. Comunicările private ale cetățenilor pot fi accesate și de guvern.

De atunci, aproximativ 64.000 de suspecți au fost arestați, iar rapoartele de crimă au scăzut cu aproximativ 57% anul trecut.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pe ce cheltuie CE Oltenia 1 milion de euro

Complexul Energetic Oltenia a alocat un buget de peste un milion de euro pentru închirierea de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări...

Pe ce cheltuie CE Oltenia 1 milion de euro

Complexul Energetic Oltenia a alocat un buget de peste un milion de euro pentru închirierea de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă