32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalMedvedev: Rusia ar trebui să elimine Ucraina și NATO de pe hartă

Medvedev: Rusia ar trebui să elimine Ucraina și NATO de pe hartă

Declarația incendiară a venit printr-o postare pe o rețea socială

Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev a postat ostentativ, în limba engleză, un paragraf din declaraţia finală a summitului NATO: „Vom continua să sprijinim Ucraina pe calea sa ireversibilă către integrarea euro-atlantică deplină, inclusiv aderarea la NATO”. Medvedev a continuat în limba rusă:

„Concluzia este evidentă. Trebuie să facem totul pentru ca această „cale ireversibilă” a Ucrainei către NATO, să se încheie, fie cu dispariţia Ucrainei, fie cu dispariţia NATO. Sau chiar mai bine – dispariţia ambelor”

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei

Dmitri Medvedev, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului Securităţii din Rusia, a avertizat de multe ori SUA şi aliaţii săi că înarmarea Kievului ar putea duce la o „apocalipsă nucleară”.

Dar, orice decizie privind utilizarea armelor nucleare ruseşti aparţine preşedintelui Vladimir Putin, notează Reuters.

Nu este prima oară când Medvedev face declarații șocante. Anul trecut, acesta avertiza Polonia că riscă să îşi piardă statalitatea: „O vom trata exact ca pe un inamic istoric.”

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă