6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalMedvedev nu se abține și-l atacă dur pe Boris Johnson

Medvedev nu se abține și-l atacă dur pe Boris Johnson

Dmitri Medvedev nu se poate abține și-l atacă dur pe Boris Johnson, proaspăt demisionar din funcția de premier al Marii Britanii.

„Cei mai buni prieteni ai Ucrainei pleacă. „Victoria” este în pericol! Primul a dispărut…”, este comentariul sarcastic pe Telegram al fostului preşedinte al Rusiei.

Actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a referit la demisia planificată a lui Boris Johnson în Marea Britanie, numind criza „rezultatul logic al aroganţei britanice şi al politicii mediocre. Mai ales pe scena internaţională”.

Postarea se termină cu „P.S. Aşteptăm veşti din Germania, Polonia şi Ţările Baltice”.

De asemenea, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat, miercuri, că încercările Occidentului de a pedepsi o putere nucleară precum Rusia, pentru războiul din Ucraina, riscă să pună în pericol umanitatea, în timp ce conflictul de aproape cinci luni lasă orașele în ruine și mii de oameni fără adăpost.

Medvedev îl atacă pe Boris Johnson, dezaprobând total acțiunile acestuia de-a lungul timpului, întreprinse împotriva Rusiei

„Ideea de a pedepsi o țară care are unul dintre cele mai mari potențiale nucleare este absurdă. Și reprezintă potențial o amenințare la adresa existenței umanității”, a declarat, miercuri, Medvedev, în prezent, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Telegram, conform alephnews.ro.

„Încercările de a folosi curți sau tribunale pentru a investiga acțiunile Rusiei în Ucraina ar fi inutile și ar risca o devastare globală. Ucraina și aliații săi occidentali susțin că forțele rusești s-au implicat în crime de război.”, a spus Medvedev.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă