27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiMediuȘeful ONU către mai mulți absolvenți de facultate: „ Nu lucrați pentru...

Șeful ONU către mai mulți absolvenți de facultate: „ Nu lucrați pentru cei care distrug clima”

Șeful ONU a spus către mai mulți absolvenți ai Universității Seton Hall din New Jersey că nu e bine să lucreze pentru cei care distrug clima.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat marți (24 mai) că este profund îngrijorat de impactul schimbărilor climatice globale, în timpul discursului său de deschidere, de la Universitatea Seton Hall din South Orange, New Jersey, potrivit Reuters.

„Trebuie să fiți generația care reușește să abordeze urgența planetară a schimbărilor climatice”, a spus el.

Secretarul general al ONU a spus către acei absolvenți că sunt dovezi evidente că multe finanțări distrug clima, dar nu se împiedică acest lucru

„ În ciuda numărului mare de dovezi ale catastrofei climatice care se profilează, încă vedem munți de finanțare pentru cărbune și combustibili fosili care ne ucid planeta. Acești bani continuă să curgă de la unele dintre cele mai mari nume din finanțe, fonduri speculative și capital privat. Dar noi știm că investiția în combustibili fosili este o fundătură — din punct de vedere economic și din punct de vedere al mediului. Nici un fel de remediu de spălare verde sau de învârtire nu poate schimba asta. Nu lucra pentru distrugătorii climatici. Folosește-ți talentele pentru a ne conduce către un viitor regenerabil.”

Ignorarea crizei alimentare globale iminentă va avea consecințe „oribile”, a avertizat șeful alimentar al ONU marți (24 mai), avertizând că menținerea porturilor Ucrainei închise pe măsură ce se apropie sezonul recoltei este o „declarație de război la adresa securității alimentare globale”.

Vorbind cu Reuters, în timpul reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos, David Beasley a spus că problema începe în sfârșit să atragă atenția de care avea nevoie, conform Reuters.

Avertismentul său vine la câteva săptămâni după ce agenția alimentară a ONU a avertizat că aproape 25 de milioane de tone de cereale au fost blocate în Ucraina din cauza provocărilor de infrastructură și a blocării porturilor maritime.

Ignorarea crizei alimentare provocată de războiul din Ucraina, după ce porturile Herson și Mariupol au căzut, ar aduce un dezastru global

Ucraina a pierdut unele dintre cele mai mari porturi maritime ale sale – inclusiv Herson și Mariupol – din cauza ocupației ruse și se teme că Rusia ar putea încerca să pună mâna pe un al treilea, Odesa.

Rusia și Ucraina aduc împreună aproape o treime din aprovizionarea globală cu grâu, în timp ce Ucraina este, de asemenea, un exportator major de porumb, orz, ulei de floarea soarelui și ulei de rapiță.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă