19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiMediuMunții Făgăraș sub risc ridicat de avalanșe

Munții Făgăraș sub risc ridicat de avalanșe

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de aproape 90 de centimetri, a fost măsurat luni, la staţia de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de producere de avalanşe, potrivit unui informări emise de meteorologii sibieni.

La staţia meteo de la Bâlea Lac, zăpada măsoară 87 de centimetri.

Atât la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, cât şi la peste 1.800 de metri altitudine în masivul Bucegi, riscul de producere de avalanşe este de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, le recomandă turiştilor să nu practice sporturile de iarnă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, în urma avertizării de risc însemnat de producere de avalanşe emisă de meteorologi, conform agerpres.ro.

În munții Făgăraș unde există risc ridicat de avalanșe s-au emis de către ANM mai multe avertismente

„În urma avertizărilor emise de către ANM recomandăm următoarele: Alegeţi traseele în funcţie de experienţa şi pregătirea dumneavoastră. Înainte de plecarea în excursie informaţi-vă despre itinerarul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitatea, porţiunile periculoase, starea vremii şi programul de funcţionare al mijloacelor de transport pe cablu. Plecaţi pe munte cu îmbrăcăminte şi echipament adecvat. Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanternă, GPS, busolă, harta şi trusa de prim-ajutor medical. Folosiţi doar traseele marcate, nu vă abateţi de la traseu, evitaţi scurtăturile. Evitaţi vâlcelele unde zăpada are acumulări considerabile şi se pot produce avalanşe. Informaţi echipele Salvamont asupra itinerariului propus Evitaţi practicarea sporturilor de iarnă in aceste zone”, a transmis directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, conform agerpres.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă