31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiMediuEste cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Mesajul transmis de ANM este de „vreme severă”.

ANM a anunțat un cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită. Atenționarea meteo este valabilă de luni, 29 noiembrie, ora 14, până în dimineaţa zilei de marți, 30 noiembrie, la ora 3. Județele vizate de codul galben sunt Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Cod galben de viscol în Carpaţii Orientali

În intervalul de timp indicat, în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 80 – 90 de kilometri pe oră. Pe alocuri va ninge viscolit.

Este de așteptat ca regiunea din nordul României să fie căutată de mulți turiști, în următoarele zile, declarate nelucrătoare. Echipe de la Salvamont și de la Jandarmeria Montană au avut deja câteva intervenții în ultimele zile. Au fost și situații în care persoane accidentate au fost salvate cu elicopterul.

Un cod galben indică fenomene temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar care sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

E mai simplu de dat vina pe greaua moștenire. Avem zeci de miliarde, dar umblăm cu cârpeli la investiții pentru un trai decent

Mult așteptata rectificare bugetară a fost făcută, apartent economia duduie, în fapt când vine vorba despre critici și neajunsuri, social democrații vorbesc despre greaua...

Vlad Voiculescu dezvăluie ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Fostul ministru Vlad Voiculescu (USR) dezvăluie ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în cadrul guvernării PNL - PSD - UDMR. "Domnul Rafila are cele...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă