6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăMediuCriza climaticăElevii cer acțiuni climatice din partea premierului australian

Elevii cer acțiuni climatice din partea premierului australian

Sute de elevi activiști s-au adunat vineri în fața reședinței prim-ministrului australian Scott Morrison din Sydney, ca parte a unui protest global care cere acțiuni climatice.

„Știm că combustibilii fosili sunt cei care exacerbează aceste inundații și aceste dezastre climatice și știm că ele conduc criza climatică”, a spus activistul climatic, în vârstă de 17 ani, Natasha Abhayawickrama, într-un discurs. „Cu toate acestea, guvernul Morrison continuă să sprijine și să subvenționeze industria combustibililor fosili”.

Elevii din Australia protestează

Studenții, alături de oficiali sindicali și de membri ai comunităților Primelor Națiuni, au coborât la Casa Kirribilli a lui Scott Morrison, cu semne și scandări pentru a cere acțiuni mai mari asupra schimbărilor climatice, un subiect fierbinte în urma recentelor inundații catastrofale de-a lungul coastei de est a țării. Protestatarii au mărșăluit apoi spre Podul portului din Sydney.

“Suntem sub apă și acum trei ani eram în flăcări și nimic nu s-a schimbat. Câți copii mici, școlari mai mici vor lipsi de la școală?” a spus Izzy Raj-Seppings, în vârstă de 15 ani.

Australia, aflată de mult timp în foc ca fiind unul dintre cei mai mari producători mondiali de cărbune și gaz, a declarat că va viza emisii nete de carbon zero până în 2050, un obiectiv criticat de activiști.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă