21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiMediuCod roșu de viscol cu vânt de până la 145 km/h, ninsoare...

Cod roșu de viscol cu vânt de până la 145 km/h, ninsoare și ploaie

Este cod roșu de viscol în România, în noaptea de luni spre marți. Specialiștii ANM au declarat cod roșu în zonele de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

Pentru aceste zone, ANM anunță viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăşi 140 – 145 km/h, zăpadă puternic troienită şi vizibilitate redusă spre zero. Avertismentul este valabil la altitudini de peste 1800 de metri.

Dar separat, și în alte județe din România se semnalează fenomene meteo neobișnuite.

„Primesc mesaje, acum, din Bacau. Populatia e speriata. Parca s-au dezlantuit stihiile. Da, aveti rafale de vint de pina la 70-80 km/h. Ploua, ninge, e foarte rau pina la miezul noptii. Sfatuiesc populatia sa ramina in case. Vintul asa de puternic poate arunca in aer sau smulge bucati din acoperisuri, ziduri, crengi, copaci si va pot rani. Adapostiti masinile mai departe de potentialele accidente (copaci, mansarde subrezite, ziduri acoperite neglijent). Stati in casa”, a anunțat, pe internet, Silviu Gurlui, profesor de fizică la Iași.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă