15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Medicul Iosef Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a murit din cauza COVID-19

El este unul dintre cadrele medicale care au ajutat în tragedia incendiului care a izbucnit pe 14 noiembrie în secția ATI a unității medicale. De asemenea, Iosif Koszeghi a participat la cercetări chiar dacă știa riscul la care se expune.

Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț. Acesta a fost transferat la un spital din Cluj la începutul lunii decembrie, unde era intubat de o săptămână.

Medicul Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, și-a manifestat părerea de rău printr-o declarație la un post de televiziune. „Cu sufletul îndurerat, vă anunț pierderea grea pe care am avut-o în această zi. Am pierdut cu toții pe medicul Iosif Koszeghi, medic cu o inimă imensă, plină de bucuria vieții și de iubire pentru oameni. (…) Datoria de medic ne cheamă la orice vârstă să ne ajutăm pacienții, dar în acest sistem, nu mai reușim să trăim nici o minimă retragere la pensie, desconsiderați de o bună parte a societății, ne plângem noi între noi și rămânem singurii devastați de dramele pe care le suferim chiar noi, în această grea misiune de a fi doctor. Odihnească-se în pace!”

Dr. Koszeghi s-a născut pe 30 octombrie 1949, la Oradea, în județul Bihor. Din 1974 și-a început activitatea medicală, debutul fiind la Dispensarul Războieni, după care a urmat rezidențiatul, la București, iar peste trei ani avea să revină în Neamț, la Spitalul Bicaz. Din 1984 este chirurg la Spitalul Județean. Este preşedinte al Camerei Federative a Medicilor Piatra-Neamţ și preşedinte al Colegiului Medicilor Neamţ, din anul 2003. 

Ultima oră
Pe aceeași temă