34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalMatteo Salvini anunță că aeroportul milanez Malpensa va primi numele fostului...

Matteo Salvini anunță că aeroportul milanez Malpensa va primi numele fostului premier Silvio Berlusconi

Ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, a confirmat marţi că aeroportul milanez Malpensa va primi numele fostului premier şi mogul media Silvio Berlusconi, relatează ANSA.

Primarul de centru stânga al oraşului, Giuseppe Sala, precum şi partidele de stânga au denunţat decizia lui Salvini, argumentând că Berlusconi, care a decedat în iunie anul trecut, la vârsta de 86 de ani, a fost şi rămâne un personaj controversat.

„Stânga este furioasă pentru că ne-am ţinut promisiunea de a-i dedica Aeroportul Malpensa lui Silvio Berlusconi, un mare om, un mare italian, care a creat sute de mii de locuri de muncă”, a reacţionat Salvini, a cărui formaţiune de dreapta Liga este vechi aliat al partidului de centru-dreapta Forza Italia al fostului premier.

Primăria din Milano „ar trebui să se concentreze mai bine pe rezolvarea problemelor oraşului cu gropile de pe străzi, decorul urban şi creşterea nivelului de criminalitate şi insecuritate”, a mai spus Salvini.

A murit Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei

Presa internațională anunță, luni dimineață, că a murit Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei.

Berlusconi (86 de ani) a murit la spital, unde fusese internat din ziua de vineri, 9 iunie. Decesul a fost făcut public în dimineața zilei de 12 iunie 2023. Cauza decesului încă nu a fost precizată. Despre Berlusconi se știe că a avut Covid. Internarea în spital, din ultimele zile, a fost ca urmare a unei pneumonii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă