3.3 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie, UE și Canada impun noi sancțiuni împotriva armatei din Myanmar

Marea Britanie, UE și Canada impun noi sancțiuni împotriva armatei din Myanmar

Marea Britanie a declarat marți că a impus sancțiuni suplimentare care vizează accesul armatei din Myanmar la materiale, echipamente și fonduri militare, în cadrul unei acțiuni coordonate cu Uniunea Europeană și Canada, scrie Reuters.

Sancțiuni către Myanmar

Sancțiunile britanice vizează șase entități implicate fie în furnizarea de combustibil de aviație către armata din Myanmar, fie în furnizarea de bunuri restricționate, inclusiv piese de aeronave, a declarat guvernul.

Myanmar, cunoscută și sub numele de Birmania, este o țară plină de mister și frumusețe naturală, situată în Asia de Sud-Est. Cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, Myanmar se remarcă prin arhitectura impresionantă a pagodelor sale, peisajele sale tropicale și diversitatea culturală. Vecinii săi sunt China, Thailanda, Laos, India și Bangladesh, iar capitala, Naypyidaw, este una dintre cele mai moderne din regiune, deși Yangon (fostul Rangoon) rămâne cel mai mare și mai cunoscut oraș.

Myanmar a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri și are o istorie profund influențată de regate și imperii care au lăsat în urmă temple impresionante și tradiții culturale puternice. În secolul al XIX-lea, țara a fost colonizată de britanici și a devenit parte a Indiei Britanice, dobândindu-și independența în 1948. După aproape 50 de ani de guvernare militară, Myanmar a trecut printr-o serie de reforme democratice în anii 2010, dar a rămas instabil din punct de vedere politic, ceea ce a dus la conflicte și proteste.

Cultura birmană este un amestec fascinant de influențe budiste și tradiții locale. Budismul este religia predominantă, iar templele și pagodele birmaneze sunt renumite în întreaga lume, cum ar fi pagoda Shwedagon din Yangon, care este un simbol național și un important loc de pelerinaj. Myanmar este, de asemenea, locul unor festivaluri colorate, cum ar fi Thadingyut (Festivalul Luminilor) și Thingyan (Festivalul Anului Nou), care atrag numeroși turiști și localnici.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ghid al dietei anti-inflamatorii: beneficii și recomandări pentru meniuri zilnice

Inflamația cronică este una dintre cauzele ascunse ale multor afecțiuni moderne, de la probleme digestive până la boli cardiovasculare și autoimune. Dieta joacă...

„CRBL parcă ura manelele!” Fanii l-au prins pe artist – VIDEO

CRBL (46 ani) și iubita sa, Olga Guțanu (23 ani), și-au oficializat relația de ceva timp, asta după o perioadă în care tabloidele "i-au...

Trump a decis cine se va ocupa de siguranța frontierelor SUA. Este un susținător al politicii de imigrație stricte

Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, a anunțat că Tom Homan, fost director interimar al Serviciului de Imigrare și Control Vamal (ICE), va...
Ultima oră
Pe aceeași temă