30.7 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomePoliticăMarcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi...

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc și va triumfa până la urmă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă greva din Educație nu se oprește, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a arătat convins să rațiunea va fi întotdeauna pe primul loc.

Liderul PSD a spus despre revendicările sindicaliștilor din Educație că acestea „au fost în acest moment acoperite direct sau acoperite prin acte normative”.

Ce se va întâmpla dacă greva din Educație va continua
Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, dacă se poate da o ordonanță care să garanteze că promisiunile făcute profesorilor vor fi respectate.

„Nu există, nu poți să dai o ordonanță care se referă la o lege viitoare. Îmi pare rău că actualul Guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani, dar în acest moment avem un angajament politic că aceste lucruri se vor întâmpla și se vor întâmpla”, a răspuns acesta jurnaliștilor.

Întrebat ce se va întâmpla dacă greva profesorilor va continua, Marcel Ciolacu a spus că este convins că rațiunea va fi întotdeauna pe primul loc. „Eu sunt ferm convins că rațiunea întotdeauna va fi pe primul loc”, a spus președintele Camerei Deputaților, potrivit capital.ro.

Ciolacu spune că la greva din Educație, dacă nu se va opri, rațiunea va fi pe primul loc, un memorandum urmând a fi adoptat în curând

Guvernul va adopta un memorandum pentru îmbunătățirea statutului angajaților din Educație
Memorandumul pentru îmbunătățirea statutului personalului din Educație se află pe lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României de joi, 8 iunie.

„Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, a transmis Guvernul.

Vineri, pe data de 9 iunie, sindicaliștii din Educație vor organiza un marș de protest în Capitală
Sindicaliștii din educație se află în grevă de aproape trei săptămâni, însă nu intenționează să se oprească. Aceștia au anunțat că vineri, pe data de 9 iunie, vor organiza un marș de protest în București.

„Nu renunţăm la proteste! Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi mâine, 9 iunie 2023, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei!

Împreună vom pleca spre Palatul Cotroceni!”, a transmis Federația Sindicatelor Libere din Învățământ pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Echinocțiul de toamnă 2023. Tradiții și superstiții. Ce se întâmplă pe 23 septembrie și de ce e bine să mănânci pâine în această zi

 Echinocțiul de toamnă 2023. Tradiții și superstiții. Echinocțiul marchează momentul începutului toamnei astronomice. Astfel, nopţile călduroase de vară vor fi înlocuite de nopţi lungi...

Sărbătoare mare în 22 septembrie

Sfântul Teodosie de la Brazi, un martir al credinței ortodoxePe data de 22 septembrie, Biserica Ortodoxă Română face prăznuirea unui mare sfânt născut...

Guvernul își bate joc de români cu majorarea salarială. Pentru fiecare leu în plus în buzunar, statul încasează trei lei

Principala problemă este legată de majorarea salariului, la pachet cu eliminarea unei scutiri de taxe.  ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies