17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Maia Sandu: România a sprijinit Republica Moldova atât politic, cât şi financiar

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua la Bucureşti pe 2 iulie, discuţiile cu autorităţile române se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutor din partea României.

„Ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic, ca să asiguram sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice şi gazelor naturale, să fie asigurată diversitatea resurselor energetice”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, potrivit premierului Republicii Moldova, Chişinău este interesat şi de proiecte de infrastructură. „Vorbim de autostrada despre care înţeleg că este un plan la Bucureşti, ca să fie inclusă şi Republica Moldova într-un asemenea proiect”, a precizat Sandu.

Nu în ultimul rând, Maia Sandu intenţionează să discute la Bucureşti despre eliminarea roaming-ului.

„Vor mai fi şi alte idei cu care o să mergem la Bucureşti şi sper foarte mult să obţinem acest sprijin din partea României’, a subliniat premierul de la Chişinău.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Ultima oră
Pe aceeași temă