12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLudovic Orban recunoaște: Avem în evaluare o astfel de decizie

Ludovic Orban recunoaște: Avem în evaluare o astfel de decizie

Premierul Ludovic Orban recunoaște că în acest moment se analizează introducerea unei noi restricții în cazul localităților cu rată mare de infectare în ultimele două săptămâni.

Întrebat dacă se pot introduce restricții de călătorie pe timpul nopții, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență, premierul România a spus că măsura este în acest moment în analiză.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mia de locuitori. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare.”, a spus Ludovic Orban.

Tot mai multe localități din România au depășit în ultimele zile o rată de infectare de 3 la mia de locuitori iar potrivit ultimei informări oficiale a Institutului Național de Sănătate Publică, în afara capitalei, județele Alba, Cluj și Harghita au depășit acest indice.

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă