10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Ludovic Orban recunoaște: Avem în evaluare o astfel de decizie

Premierul Ludovic Orban recunoaște că în acest moment se analizează introducerea unei noi restricții în cazul localităților cu rată mare de infectare în ultimele două săptămâni.

Întrebat dacă se pot introduce restricții de călătorie pe timpul nopții, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență, premierul România a spus că măsura este în acest moment în analiză.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mia de locuitori. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare.”, a spus Ludovic Orban.

Tot mai multe localități din România au depășit în ultimele zile o rată de infectare de 3 la mia de locuitori iar potrivit ultimei informări oficiale a Institutului Național de Sănătate Publică, în afara capitalei, județele Alba, Cluj și Harghita au depășit acest indice.

Ultima oră
Pe aceeași temă