16.9 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Ludovic Orban ar vrea amenzi mai mari pentru cei care nu respectă restricțiile

„Cu siguranţă ar fi trebuit (n.red. majorate amenzile), dar ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul, care Parlament a stabilit actualul nivel a amenzilor.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul României știe că orice măsură de restricție este nepopulară mai ales în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare dar situația epidemiologică și creșterea alarmantă a numărului de noi infectări cu Covid-19 obligă autoritățile centrale și locale să ia măsuri nedorite de cetățeni.

„Orice măsură de restricţie vedeţi că generează extrem de multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii fiind în campanie electorală tocmai pentru că am considerat că este absolut necesară introducerea acestor restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri. Pe de altă parte, asta este: există o minoritate în populaţia României care nu respectă regulile.”, a adăugat Ludovic Orban.

Potrivit ultimului bilanț oficial, duminică au fost aplicate în țară 9.930 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.988.595 lei iar oamenii legii au constatat 7 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă