16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăLucian Bode i-a cerut omologului suedez, Gunnar Strommer, un plan real pentru...

Lucian Bode i-a cerut omologului suedez, Gunnar Strommer, un plan real pentru deblocarea dosarului Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a cerut omologului suedez, Gunnar Strommer, un plan concret pentru deblocarea dosarului Schengen în perioada următoare.

“Am participat astăzi la Stockholm la secţiunea afaceri interne a Consiliului informal Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene. În ceea ce priveşte dialogul cu Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene, am avut o întrevedere foarte bună cu omologul meu suedez, Gunnar Strommer, pentru a ne coordona demersurile în vederea continuării şi finalizării acestui proces”, scrie Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Ministrul român precizează că în dialogul cu partenerii europeni a subliniat că România a îndeplinit şi îndeplineşte în continuare toate condiţiile de aderare şi a cerut soluţionarea acestui dosar cât mai curând posibil.

“Până la luarea deciziei de aderare, am transmis tuturor partenerilor europeni determinarea României de a continua implementarea la cele mai înalte standarde a tuturor condiţiilor de aderare, aşa cum au constatat partenerii europeni în cadrul celor două exerciţii de evaluare voluntară din România. În paralel, în perioada următoare, vom continua dialogul cu toţi partenerii europeni, în special cu Comisia Europeană şi Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene, pentru că aceasta este cea mai bună soluţie pe care o avem în momentul de faţă pentru a conserva majoritatea covârşitoare de state care ne-au susţinut şi ne susţin în continuare”, mai scrie Bode, potrivit agerpres.ro.

Bode îi cere omologului suedez, Gunnar Strommer, deblocarea dosarului Schengen, urmând consultări cu toți partenerii europeni

El arată că un prim pas a fost făcut deja şi apreciază decizia Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene de a demara de îndată consultări cu toţi partenerii europeni în vederea identificării modalităţilor concrete de a debloca acest dosar.

“În ceea ce priveşte relaţia cu Austria, am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, şi sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o aşteptare legitimă ca Austria să îşi reconsidere poziţia exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut”, arată sursa citată.

Ministrul Lucian Bode mai precizează că a cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat faţă de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spaţiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil, “cu atât mai mult cu cât noile date prezentate la Stockholm de către agenţia europeană FRONTEX confirmă încă o dată că România nu se află pe principala rută de migraţie din Balcani”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...

Lacul Techirghiol a secat din cauza arșiței

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac sărat din România, a secat din nou. Tocmai din acest motiv, celebrul nămol recunoscut pentru proprietățile sale...

Sărbătoare 1 octombrie – Zi cu o însemnătate deosebită pentru credincioșii din țara noastră

OrtodoxeAcoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif şi Chiriac de la BisericaniDuminica a 19-a după RusaliiGreco-catoliceDuminica 19...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies