25.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalLiz Truss are prima opțiune în cursa pentru a conduce Partidul Conservator...

Liz Truss are prima opțiune în cursa pentru a conduce Partidul Conservator din Marea Britanie

Ministrul de Externe în funcţie, Liz Truss, pare a fi favorită să îl învingă pe fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak în cursa pentru a conduce Partidul Conservator (centru-dreapta) şi a deveni prim-ministru al Marii Britanii.

Penny Mordaunt, secretar de stat în Ministerul britanic al Comerţului, a fost eliminată, miercuri, din cursa pentru ocuparea funcţiilor de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru. În cursă au rămas Rishi Sunak şi Liz Truss.

Un sondaj efectuat de Institutul YouGov la comanda cotidianului Financial Times arată că Liz Truss este favorită în scrutinul din Partidul Conservator. Alegerile interne vor începe în august, iar rezultatele vor fi anunţate pe 5 septembrie, potrivit antena3.ro.

Liz Truss pare favorită în cursa pentru fotoliul de lider în Partidul Conservator al Marii Britanii în fața lui Rishi Sunak

Rishi Sunak pare a fi perceput nefavorabil, în contextul în care în mandatul său de ministru de Finanţe impozitele au fost majorate semnificativ, iar inflaţia a atins un nivel-record.

De asemenea, Sunak este considerat ca fiind lipsit de loialitate, dat fiind că demisia sa, produsă însă în contextul unei crize politice ample, a provocat retragerea de la putere a premierului Boris Johnson.

Cei peste 150.000 de membri ai Partidului Conservator vor decide noul lider al formaţiunii şi noul prim-ministru britanic.

Cei cinci candidați la funcția de premier ai Marii Britanii, față în față

Cei cinci candidați rămași în cursă pentru a fi următorul prim-ministru al Marii Britanii s-au întâlnit față în față în prima din cele trei dezbateri televizate de vineri (15 iulie).

Actualul prim-ministru Boris Johnson, care a declanșat competiția pentru șefia guvernului anunțând că se retrage după o serie de scandaluri, a rămas un subiect fierbinte de discuție în timpul dezbaterii.

Ministrul de externe Liz Truss, care l-a susținut pe Johnson până la final, și-a apărat „loialitatea” față de premier, în timp ce fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, care a fost unul dintre primii care a demisionat din guvernul lui Johnson, și-a cerut din nou scuze pentru încălcarea regulamentelor COVID-19.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:42

Girafele cu GPS: Cum reușesc pădurarii kenyeni să urmărească animalele

În Kenya, au apărut girafele cu GPS, astfel încât pădurarii kenyeni să poată urmări ușor animalele care au început să migreze dintr-o zonă în...

Primăria Capitalei repară trotuarul din fața Magazinului Unirea, după multe luni de pietonal distrus. Sunt montate pavele din granit

În fața magazinului Unirea se realizează lucrări de montare pavaj din piatră naturală – granit, precizează Primăria Municipiului București (PMB), într-un răspuns official adresat...

Anunțul lui Ciolacu, după ce președintele CJ Vaslui a fost pus sub acuzare

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, a anunţat preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies