9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLiviu Vasilescu, prezent la înmormântarea interlopului Pian, șef la Direcția Generală Anticorupție

Liviu Vasilescu, prezent la înmormântarea interlopului Pian, șef la Direcția Generală Anticorupție

„Se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente. Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, se arată într-un comunicat MAI.

Liviu Vasilescu a condus Poliția Română, dar a demisionat după scandalul înmormântării interlopului Emi Pian.

Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut. Vasilescu a acuzat la acel moment un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

„Timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite”, se mai arată în comunicatul MAI. „Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state”, potrivit informării oficiale.

De asemenea, pentru ocuparea funcției de Director General Adjunct al Direcției Generale Anticorupție, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- șef, în vârstă de 45 de ani.

„În cei 22 de ani de carieră, a ocupat gradual, diverse funcţii operative, atât la nivel de execuţie, cât şi de conducere, având o bogată experiență profesională și rezultate deosebite ale muncii în domeniul anticorupție. Experienţa şi profesionalismul său au fost recunoscute inclusiv în afara României, ca expert şi formator anticorupţie, în cadrul multor proiecte internaţionale desfăşurate sub egida Consiliului Europei, O.N.U, O.S.C.E, CEPOL şi Academiei Internaţionale Anticorupţie-Viena”, se arată în comunicatul Ministerului.  

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă