20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLazăr, despre nerealizările mandatului său: Partea plină a paharului a fost mai...

Lazăr, despre nerealizările mandatului său: Partea plină a paharului a fost mai mare decât cea goală

În plus, întrebat dacă nu este nevoie să se eficientizeze munca procurorilor, Lazăr a spus: ”Domnule ministru, gândim la fel”.

Augustin Lazăr a spus, miercuri, în cadrul interviului pe care l-a susţinut pentru ocuparea unui nou mandat de procuror general că are o experienţă de peste 36 de ani, dintre care 20 de ani în funcţii de conducere.

În plus, Lazăr a prezentat realizările mandatului său, printre care peste 1,6 miioane de dosare rezolvate, între care dosarele istorice – Dosarul Mineriadei şi Dosarul Revoluţiei.

În plus, Lazăr a spus că, în premieră, Ministerul Public a dispus măsuri asiguratorii în valoare de 2,3 milioane de lei, dublu faţă de bugetul care i-a fost alocat.

Lazăr a spus că procurorii şi-au dovedit eficienţa, deşi deficitul de personal la nivelul Ministerului Public este de 15 la sută. În 2017 au fost rezolvate cu 5,4 la sută mai mute dosare mai vechi de un an decâ în anul precedent, iar în 2018 cu 4,6 la sută mai multe decât în 2017.

După ce procurorul general şi-a încheiat prezentarea, Tudorel Toader i-a pus mai multe întrebări, una dintre ele referindu-se la nerealizările mandatului său.

”În funcţiile de conducere pe care le-am deţinut, partea plină a paharului a fost mai mare decât partea goală”, a spus Lazăr, care a menţionat, totuşi, numărul în continuare mare de achitări.

De asemenea, întrebat de Tudorel Toader dacă Ministerul Public nu ar trebui să eficientizeze munca procurorior în loc să se plângă de lipsa de personal, Lazăr a spus: ”Domnule ministu, gândim la fel”.

Apoi, procurorul general a explicat că doar prin eficientizarea muncii de către ecchipele de conducere s-a putut face faţă numărului mare de dosare, raportat la numărul personalului.

Tudorel Toader i-a atras atenţia procurorului general că Daniel Horodniceanu, care a susţinut cu câteva minute înainte interviul, i-a menţionat un procuror care a soluţionat 3.000 de dosare: ”Dumneavoastră ca procuror general ar trebui să ştiţi”.

Ulterior, Tudorel Toader şi Augustin Lazăr au avut un schimb de replici pe tema protocoalelor.

La ora transmiterii acestei ştiri, Augustin Lazăr este chestionat în legătură cu poziţia sa faţă de protestele magistraţilor şi faţă de secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă