15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLazăr atacă în instanţă procedura de revocare

Lazăr atacă în instanţă procedura de revocare

Tot vineri, procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, declanşată de către ministrul Justiţiei. Ceererea de suspendare a fost depusă la Curtea de Apel Alba, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, în paralel, Lazăr a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat săptămâna trecută.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a subliniat joi că motivele de eventuală nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr pot fi găsite în decizia CCR numărul 358.

„În decizia Curţii Constituţionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageţi concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulţi experţi în ţara asta”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenţia lui Lazăr de a acţiona conform procedurilor legale în cazul revocării sale.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă