15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

László Borbély: Centralele eoliene offshore, soluție pentru dezvoltarea durabilă a UE

Declarația a fost făcută la Conferința la Nivel Înalt a statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN),  “Intensificarea colaborării regionale pentru implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă”. Evenimentul a fost organizat marți de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, sub egida Președinției în exercițiu a OCEMN deținută de România.

„Implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă poate reprezenta un adevărat motor al intensificării colaborării pentru creșterea economică sustenabilă a statelor din regiunea Mării Negre. Un bun exemplu ar putea fi exploatarea sustenabilă a surselor de energie. România are nevoie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive în concordanță cu ambițiile europene. Pe lângă gazele naturale a căror exploatare este deocamdată incertă, centralele eoliene offshore ar putea reprezenta o soluție, mai ales că la nivelul UE ținta este ca 35% din energia electrică să provină din astfel de surse”, a declarat László Borbély.

Reprezentanți din 12 țări au intervenit pe parcursul a trei sesiuni de discuții:

•             Transport și conectivitate durabile în contextul COVID-19

•             Mediu și energie verde

•             Dezvoltare economică durabilă și competitivitate.          

Prin intervențiile pe care le-au avut, toți participanții s-au exprimat în favoarea unui parteneriat regional mai accentuat pentru tranziția către dezvoltare durabilă.

Ultima oră
Pe aceeași temă