36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportFotbalLa vârsta de 19 ani, Kobbie Mainoo a devenit cel mai tânăr...

La vârsta de 19 ani, Kobbie Mainoo a devenit cel mai tânăr jucător care a reprezentat vreodată Anglia în semifinalele unui turneu major

Tinerii fac legea la acest Campionat European. După Lamine Yamal (16 ani), Kobbie Mainoo a stabilit și el un record pentru naționala Angliei.

La vârsta de 19 ani și 82 de zile, Mainoo a devenit cel mai tânăr jucător care a reprezentat vreodată Anglia în semifinalele unui turneu major, miercuri seară, la Dortmund, notează Dailymail.

În cea mai importantă seară a carierei sale, Kobbie Mainoo a avut o prestație care nu a ținut cont de vârsta sa fragedă.

Mainoo a jucat pe propriul său ton, controlând ritmul Angliei cu aerul fotbalistului care crede că locul său este pe această scenă.

Kobbie Mainoo, una dintre vedetele Euro 2024

Mainoo a fost una dintre vedetele Euro 2024, încheind o uimitoare campanie de debut la nivel de seniori, după ce a jucat un rol principal pentru Manchester United în timpul sezonului.

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a început turneul cu fundașul dreapta Trent Alexander-Arnold la mijlocul terenului, alături de Declan Rice, dar a renunțat la acest „experiment” după două meciuri și l-a schimbat pe Conor Gallagher pentru ultimul meci din faza grupelor.

Dar, de atunci, Mainoo a fost partenerul lui Rice și a avut o serie de evoluții impresionante.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă