-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis și Joe Biden, fotografie de colecție la summit-ul din Scoția

Klaus Iohannis și Joe Biden, fotografie de colecție la summit-ul din Scoția

Klaus Iohannis și Joe Biden, președintele Americii, s-au întâlnit la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, care are loc, în aceste zile, la Glasgow, în Scoţia. Cei doi șefi de stat și-au zâmbit amical și și-au dat mâna. 

Klaus Iohannis s-a salutat, luni, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice care are loc la Glasgow, în Scoţia. Cei doi lideri au fost surprinşi dându-şi mâna, fotografia fiind distribuită de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele participă, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali care are loc în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice la Glasgow, Scoţia. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea a peste 120 de şefi de stat şi de guvern la această reuniune arată importanţa temei schimbărilor climatice pe agenda globală.

În cadrul reuniunii, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine Declaraţia Naţională, în care va transmite poziţia României, cu accent pe demersurile pe care le face ţara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice. Declaraţia Preşedintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care ţara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial, schimbarea comportamentului cetăţenilor prin conştientizarea şi educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă