21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Klaus Iohannis: Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete

„Am spus deja că România își asumă o țintă europeană de atingere a neutralității din punct de vedere al carbonului până în 2050 și susține o țintă ambițioasă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030. Este un gest de responsabilitate pe care suntem obligați să-l facem pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare.”, a spus joi Klaus Iohannis.

Președintele României participă la reuniunea Consiliului European ce are pe ordinea de zi tema importantă a combaterii schimbărilor climatice.

„România este parte a efortului european și internațional de combatere a schimbărilor climatice. Este nevoie de un angajament ferm, iar eu, ca Președinte al României, îmi iau acest angajament pentru următorii ani. Mă voi implica direct pentru a sprijini măsurile și politicile publice care conduc la un mediu curat, și aici mă refer în special la reducerea poluării aerului, solului și apelor țării noastre, precum și la reducerea schimbărilor climatice și la protejarea biodiversității.”, este de părere Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că România va avea acțiuni concrete și o strategie eficientă pentru atingerea obiectivelor în ceea ce privește creșterea calității vieții.

„Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete, pe termen mediu și lung, acțiuni cu impact cuantificabil și real. În acest sens, împreună cu Guvernul, vom elabora politici publice și vom crea instrumente care să ducă la implementarea lor. Nu avem nevoie de strategii nerealiste, făcute din pix, care să zacă într-un sertar. Trebuie să ne concentrăm pe propuneri și strategii ambițioase, dar realiste, pe care să le implementăm și care să aibă ca efect creșterea calității vieții oamenilor.”, a mai spus președintele Iohannis.

Ultima oră
Pe aceeași temă