1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiVIDEO Klaus Iohannis, despre noile restricții: vacanță prelungită pentru elevi, carantină de...

VIDEO Klaus Iohannis, despre noile restricții: vacanță prelungită pentru elevi, carantină de noapte pentru nevaccinați

Declarațiile președintelui României

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație, în urma ședinței de la Palatul Cotroceni. Șeful statului a precizat că începând de luni va fi o vacanță de 2 săptămâni pentru școlile din ciclul primar, gimnazial și liceal.

„Este regretabil, însă trebuie să punem restricții”

De asemenea, printre restricții se enumeră masca obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Prin urmare, toată lumea trebuie să o poarte pe stradă inclusiv. Totodată, vor exista restricții de circulație pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinați. În timpul zilei, accesul în diverse locații va fi condiționat de certificatul verde.

„Este regretabil, însă trebuie să punem restricți. Restricții care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experții în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme.”, a declarat președintele României.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că singura soluție de a stopa răspândirea în masă a coronavirusului este vaccinarea.

„Singura soliție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume. În Vestul Europei s-au vaccinat în masă. S-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, lumea este reticentă la vaccinare, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă.”, a spus Klaus Iohannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă