20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

KLAUS IOHANNIS: Astfel de apucături electroraliste am văzut pe vremea lui Dragnea

„Pot să vă spun un lucru care sincer m-a întristat şi chiar m-a surprins un pic. Azi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseişti, a votat cu amendamente proiectul rectificării bugetare şi, dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediştii, atunci acest lucru ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi anul viitor.”, a declarat șeful statului.

În opinia lui Klaus Iohannis, PSD cere plata majorării pensiilor la 40% din bani care în acest moment nu există în bugetul de stat și pe care Guvernul PNL nu-și permite să-i împrumute.

„Acest bani nu există şi constatăm că PSD nu a învăţat nimic şi nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am văzut pe vremea lui Dragnea. Se vede că PSD-ul nu a învăţat nimic şi reia aceleaşi promisiuni în speranţa că vor mai lua voturi, dar cred că nu vor prinde.”, a mai spus Klaus Iohannis.

PSD a votat pentru majorarea cu 40% a pensiilor într-o singură tranșă, nu eșalonat, așa cum propune Guvernul, și, totodată, vrea să acorde tuturor cadrelor didactice un stimulent financiar de 500 euro pe motiv că acestea ar lucra în linia întâi și ar fi supuse riscului infectării cu Covid-19.

Ultima oră
Pe aceeași temă