6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis a primit scrisorile de acreditare ale ambasadorilor din Iran, Arabia...

Klaus Iohannis a primit scrisorile de acreditare ale ambasadorilor din Iran, Arabia Saudită și Niger

Iohannis a salutat preluarea mandatelor de către noii ambasadori, urându-le succes și asigurându-i de sprijinul autorităților române în activitatea lor.

În cursul întrevederii cu ambasadorul Republicii Islamice Iran, Sayed Hossein Sadat Meidani, președintele României a subliniat importanța continuării negocierilor diplomatice de la Viena, în vederea menținerii viabilității Planului Comun de Acțiune Cuprinzător (JCPOA) și a exprimat speranța finalizării cu succes a negocierilor.

Ambasadorul Republicii Islamice Iran a evidențiat istoricul îndelungat al relațiilor bilaterale și a evocat celebrarea, anul viitor, a 120 de ani de la stabilirea misiunilor diplomatice între cele două țări. Totodată, a exprimat dorința de dezvoltare a relațiilor economice, în special în domeniul energetic, petrochimic, transport, sanitar.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Mohammed Abdulghani Mohammed Khayat, Iohannis a reconfirmat dorința de aprofundare și extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral și a relațiilor sectoriale, în baza cooperării dintre cele două țări.

Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite a arătat că, în timpul mandatului său, va urmări aprofundarea cooperării româno-saudite, în special pe palierele economic și politic.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu, președintele României a exprimat deschiderea părții române pentru aprofundarea și consolidarea relațiilor bilaterale.

Klaus Iohannis a evidențiat colaborarea existentă în prezent în domeniul educației, cu perspectiva ca aceasta să se extindă în viitor.

Ambasadorul Republicii Federale Nigeria a subliniat preocuparea țării sale pentru identificarea de noi proiecte de colaborare în domenii de interes comun, precum și pentru promovarea și continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale, cu accent pe cooperarea în domeniul cultural, educație, IT&C, tehnologie, precum și în domeniul militar.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă