27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiJustițiePiedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv.

Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care a fost găsit vinovat este cea de abuz în serviciu. Fapta s-a produs în perioada în care Piedone era primarul Sectorului 4.

Acum, avocatul lui Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva acestei condamnări de patru ani de detenție. Instanţa a stabilit data de 16 iunie 2022 pentru a se pronunța asupra acestei contestații.

Sentința de patru ani de închisoare fusese decisă de Curtea de Apel la data de 12 mai 2022. Este vorba de procesul asupra incendiului care s-a produs în octombrie 2015 în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Capitalei. În incendiu sau ca urmare a acestuia au murit 65 de oameni, aflați, la acel moment, în interiorul clubului. 185 de oameni au fost răniți.

Condamnarea cu închisoare, care acum e contestată, fusese deja redusă la jumătate

Sentința pentru Piedone era oricum redusă față de cea pronunțată anterior de Tribunalul București, care îl condamnase pe Piedone la opt ani și jumătate de detenție. Acea condamnare a fost pronunțată la 16 decembrie 2019, însă Piedone a făcut apel.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...
Ultima oră
Pe aceeași temă