23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiJustițieIulia Motoc le elogiază pe femeile judecător la CEDO

Iulia Motoc le elogiază pe femeile judecător la CEDO

Judecătoarea Iulia Motoc, reprezentantanta României în calitate de judecător la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), le elogiază pe colegele ei care lucrează ca magistrați în această instituție europeană.

Iulia Motoc a postat pe LinkedIn o fotografie în care apare alături de alte patru femei magistrat. Imaginea este însoțită de următoarea explicație:

„Doamne judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Este ceva atât de special la o femeie care domină în lumea bărbaților

Postarea de pe internet apare în contextul în care, la data de 3 iulie, în România se sărbătorește Ziua Justiției.

CEDO este formată din 47 de judecători. Dintre aceștia, doar 14 sunt femei.

Fraza „There’s something so special about a woman who dominates in a man’s world” („Este ceva atât de special la o femeie care domină în lumea bărbaților„), folosită acum de Iulia Motoc, este celebră. Această exprimare a fost folosită, de-a lungul timpului, cu privire la femeile care s-au remarcat în domeniul lor de activitate. Prima femeie despre care s-a afirmat acest lucru a fost aviatoarea Amelia Earhart. Ea a fost prima femeie care a traversat, singură, în zbor, Oceanul Atlantic.

Iulia Motoc este magistrat și profesor universitar. În perioada anilor 2010 – 2013 ea a fost membru al CCR. Din anul 2013, Iulia Motoc este judecător la CEDO.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă