28 C
București
marți, 16 august 2022
AcasăȘtirile zileiJustițieElena Udrea rămâne după gratii

Elena Udrea rămâne după gratii

Elena Udrea, care ispășește pedeapsa de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, rămâne după gratii. Înalta Curte de Casație și Justitie i-a respins recursul.

Este ultima cale de atac pe care Elena Udrea o avea în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru al Turismului a susținut, în fața instanței, la judecarea recursului în casație, că este victima unui abuz.

„Avem de-a face cu un abuz nemaiîntâlnit în justiţia românească. Abuzul s-a întâmplat la această instanţă şi consider că dumneavoastră aveţi datoria morală să gășiţi o soluţie în cadrul legii să suspendaţi executarea pedepsei până găsim o soluţie legislativă de completare a recursului în casaţie”, a susținut fostul ministru al Turismului, în fața instanței.

Elena Udrea a fost adusă în România în 16 iunie, la șase zile după ce Curtea de Apel de la Sofia a decis, definitiv, extrădarea acesteia. Fostul ministru al Turismului a fugit în această țară în 7 aprilie și a fost prinsă în apropierea graniței dintre Bulgaria și Grecia în aceeași zi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Rusia susține că a interceptat un avion de spionaj britanic

Rusia susține că a interceptat un avion de spionaj britanic, obligându-l să iasă din spațiul aerian al Rusiei. Incidentul s-ar fi produs în Extremul Nord,...

SUA, Coreea de Sud și Japonia, exerciții comune de apărare antirachetă

Pentagonul a informat că Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud şi Japonia au participat săptămâna trecută la un exerciţiu de avertizare de rachete...

Femeile românce sunt tot mai interesate de investiții în acțiuni

Femeile românce sunt tot mai interesate de investiții în acțiuni, mai mult decât femeile din alte țări europene. Această situație este prezentată într-un studiu realizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă