18.4 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Judecătorul Anton Dan, trimis la plimbare de Iohannis

În mai, Anton Dan a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Sentinţa iniţială era de patru ani şi două luni de închisoare.

Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Piteşti a Corneliei Inge Ene, eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, delegată în funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, a Doinei Nuţu şi din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăţei a lui Marin Tudose. Aceşti magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind reîncadrarea în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a Marianei Alexandru şi numirea judecătoarei Alina-Raluca Mănoiu-Olaru în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Petroşani.

Ultima oră
Pe aceeași temă