23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalJoe Biden va trimite temporar 1500 militari americani la frontiera cu Mexicul

Joe Biden va trimite temporar 1500 militari americani la frontiera cu Mexicul

Administrația SUA a lui Joe Biden va detașa temporar încă 1500 de militari americani pentru a ajuta autoritățile civile să securizeze frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden mobilizează armata la granița cu Mexicul.

Suplimentarea efectivelor militare americane se înscrie în pregătirile pentru intensificarea expulzărilor imigranților, în contextul în care Washingtonul va anula pe 11 mai toate restricțiile antiepidemice, ceea ce va permite acțiuni imediate de transfer în Mexic pentru orice situație de trecere ilegală a frontierei, potrivit antena3.ro.

Opoziția republicană critică în mod constant pasivitatea Administrației Biden în privința combaterii imigrației.

Cei 1500 de militari care vor fi detașați la frontiera dintre SUA și Mexic vor oferi asistență Poliției de frontieră.

VIDEO: Sute de migranți încearcă să forțeze frontiera dintre SUA și Mexic

Oficialii americani au oprit duminică (12 martie) sute de migranți, majoritatea venezueleni, care intrau în țară dinspre Mexic, după ce un grup mare de migranți a străpuns liniile mexicane pentru a cere azil în SUA, dar a fost împiedicat de sârmă ghimpată, bariere și scuturi. Migrantul venezuelean Camila Cruz a declarat pentru Reuters că aplicația „One” a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor nu funcționează.

Frustrați de problemele legate de obținerea de programări pentru a cere azil folosind o nouă aplicație a guvernului american, migranții s-au adunat la granița din orașul mexican Ciudad Juarez, dar nu au reușit să treacă de punctul de trecere care leagă cele două țări.

Nici Serviciul vamal și de protecție a frontierei al SUA (CBP), nici autoritatea națională pentru migrație a guvernului mexican nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Mulți migranți s-au săturat de procesul de azil de când administrația Biden le-a pus la dispoziție o aplicație numită CBP One, menită să simplifice cererile. Aceștia spun că aplicația este afectată de probleme persistente și de o cerere mare.

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a declarat că actualizările recente ale aplicației vor simplifica și accelera procesul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies