23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalJoe Biden se va întâlni la Casa Albă cu Olaf Scholz în...

Joe Biden se va întâlni la Casa Albă cu Olaf Scholz în data de 3 martie

Preşedintele Statelor Unite(SUA), Joe Biden, îl va primi la Casa Albă pe cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, pe 3 martie, pentru discuţii despre avansarea relaţiilor bilaterale şi despre o serie de teme internaţionale, inclusiv despre invazia militară rusă în Ucraina, relatează blacknews.ro.

„Preşedintele Biden aşteaptă să îl întâmpine pe cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, la Casa Albă, vineri, 3 martie. Vizita cancelarului este o oportunitate de reafirmare a relaţiilor profunde de prietenie dintre Statele Unite şi aliatul nostru din cadrul NATO Germania”, anunţă Preşedinţia Statelor Unite.

Joe Biden îl va primi la Casa Albă pe Olaf Scholz, continuând dialogul pentru susținerea efortului de război al Ucrainei

„La marcarea unui an de la invazia brutală a Rusiei în Ucraina, liderii vor discuta despre eforturile în curs pentru susţinerea Ucrainei, pentru impunerea de costuri Rusiei pentru această agresiune, dar şi pentru consolidarea securităţii transatlantice”, precizează Casa Albă.

Preşedintele Biden şi cancelarul Scholz „vor analiza şi cooperarea continuă într-o serie de probleme regionale şi globale, inclusiv colaborarea asupra provocărilor comune generate de China şi cooperarea în zona Indo-Pacifică”, subliniază Preşedinţia SUA.

Joe Biden, întâlnire cu Olaf Scholz la Casa Albă. Ce decizie au luat cu privire la Nord Stream 2

Joe Biden s-a întâlnit, luni, 7 februarie, cu cancelarul german Olaf Scholz la Casa Albă. În urma discuțiilor avute în contextul crizei din Ucraina, președintele american a promis că va opri gazoductul Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaz din Rusia până în Germania, dacă armata Moscovei traversează granița Ucrainei.

„Dacă Rusia invadează, aceasta însemnând tancuri sau trupe care traversează granița Ucrainei din nou, atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îl vom opri”, a declarat Joe Biden, la Casa Albă.

Președintele SUA a vorbit într-o conferință de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz și a fost întrebat cum ar putea să facă acest lucru, având în vedere că Statele Unite nu controlează proiectul. „Vă promit că vom putea s-o facem”, a răspuns Biden.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat și-a dat foc în Centrul Vechi din Capitală – Polițiștii au reușit să-l salveze în ultima clipă

Au fost momente dramatice în Centrul Vechi al Capitalei după ce un bărbat și-a dat foc. Polițiștii aflați în apropiere au reușit să...

Deputatul Alfred Simonis vrea să candideze pentru Primăria Timișoarei

Deputatul Alfred Simonis a fost reales în funcția de președinte al filialei PSD Timiș și a anunțat că va candida, în interiorul PSD, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies